4 dagar efter operationen

Hallohej

Igår kom jag hem från sjukan, kändes skönt!
I onsdags blev operationen av, på riktigt. Dom hämtade mig vid 9-tiden och jag var tillbaka på avdelningen runt 18-tiden. Kände mig rätt så pigg ändå! Var uppe och gick på avdelningen, hämtade te och kände liksom wow!
Men morgonen efter när jag vaknade, helskotta vad ont jag hade!
Jag var fortfarande påverkad av narkosen och all annan smärtlindring, så jag kände liksom inget. Men när jag vaknade dagen efter, då hade allt sånt släppt, och jag kände smärta i magen. Ska tilläggas att detta var smärtan efter operationen, inte samma smärta som innan som jag haft i 3 års tid.
Jag var öm över buken, hade sex titthålsärr och trött. Så in i bomben trött.
Men allt detta é liksom änna som det ska, när man opererat sig.

Själva operationen hade tagit ca 1,5 timme. Dom hade tagit bort en extraflärp från tarmen vid första omkopplingen magsäcksficka/tarm. Den hade legat i konstig vinkel och orsakat min magsäcksficka att vidga sig. Sen hade jag haft sammanväxningar vid andra omkopplingen magsäcksficka/tarm så där hade dom fixat det oxå.
Och eftersom jag opererades för 9 år sen, så var det inte brukligt att lägga sicksacksömn inne i tarmen. Det har dom börjat med att göra på nyopererade. Dom har upptäckt att det fanns småhål i tarmen som tarmen kunde vika sig in i, och vara där allt från en stund till flera timmar.
Exakt så har jag känt mina smärtor. Huggande känsla, allt från en stund till flera timmar. Så i min skalle, så måste detta ha varit det som hänt mig. Kirurgen kunde inte säga om det var så eller inte, för det var inget under själva operationen. Men nu hade jag även fått sicksacksömn själv.

Dagen ut äter jag flytande kost, dvs soppor, shakes, yoghurt och drycker. From imorrn och tio dagar framöver ska jag äta mjuk/puré kost. Allt som kan tuggas el é puréigt räknas la in dit. Jag ska vänja magen och tarmen igen och känna efter ordentligt hur den reagerar. Skulle något kännas galet, så skulle jag backa, och köra flytande nån dag till.
Precis som för 9 år sen, ska jag lyssna på kroppen och agera därefter.

Men jääääääklar vad svårt det é!
För 9 dagar sen kunde jag äta vad som. Här hemma finns det massa, massa, massa godsaker jag vill smaka på. Men jag kan inte, får inte, bör inte, ska inte!

Vågen visar oxå -2,6kg sedan förra söndag då dom vägde mig på sjukan. Visst, jag har knappt ätit något….hahaha….flytande kost, men ändå. Känns kul!

Imorrn blir det ännu ett gruppmöte på stabiliseringsgruppen. Missade förra mötet då jag var på sjukhuset, men imorrn tänkte jag ta mig dit. Gör liksom inte så värst mkt. Sitter så jag borde orka. Får ta det liksom änna megachill!
È förresten sjukskriven tom söndag 5 november. Mailat alla som har med min sån arbetsåtgärd att göra, att jag borde vara fit for fight igen from måndag 6 november. Dvs dagen Linus fyller 17 år.

Nepp, nu ska jag surfa vidare och värma lite soppa att äta.

/Marina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.