Hyssh hyssh

Måste bara få skriva av mig.
Min mamma och hennes sambo, som bor i Finland sedan en herrans massa år sen, och som jag träffat sista gången 2008, é hos min syster i Norrland. Deras lägenhet håller på och renoveras, så dom ska vara där i fyra veckor.

Igår fyllde jag som sagt år, och min syster ringde från jobbet och grattade. Vi pratade lite om hur det känns att ha mamma hemma, då min syster varit lite tveksam till om hon skulle orka ha dom hos sig i fyra veckor.
Det var la sisådär, men hon hoppas tiden går snabbt. Sedan frågar hon mig om jag pratat nåt med mamma och om hon sagt att hon skulle komma hit till Sverige, och till dom. Jag svarar som det é, jag pratade med mamma förra veckan för då hade jag fått ett födelsedagspaket, och jag ringde och grattade. Dessförinnan var det nog några månader sedan sist vi talades vid. Syrran sa då att hon tror mamma inte kommer säga att hon é här, för då skulle hon känna sig tvingad att behöva åka hit och hälsa på!?!
Tvingad?
För att träffa sitt barn hon inte sett på 8,5 år?
Jag sa till min syster att jag skulle aldrig ens begära eller fråga om att hon skulle komma hit.
För det första tar det ca 8-9 timmar att resa hit.
För det andra, vill jag inte träffa henne.

Syster sa i vilket fall som helst, att hon misstänkte det kunde vara så men hon var inte säker. Hon skulle ringa senare på kvällen och gratta så även hennes man; min svåger; kunde gratta mig.

Sagt och gjort.
Efter middagen, så ringer han och sjunger för mig. Och har högtalaren på telefonen, så även min syster kunde sjunga en liten skvätt. Vi pratar lite, jag hör syster skratta och prata med mig och ibland pratade dom även i mun på varann. Vi skrattade och hade oss.
Men...
Inte ett ljud från min mamma. 
Inte ens ett avlägset grattis i bakgrunden när högtalaren var på och dom andra hurrade.
Inte.Ett.Endaste.Pip

Hennes dotter fyller 40år!
È jag inte värd ett grattis?

Jag vet hur hon é, och jag vet vilka val hon gjort i sitt liv. Men….nånstans hade jag hoppats att hon skulle säga grattis. Eller stämma in i hipp hipp hurra.
Men nej….jag é ingen för henne

 

/Marina

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.