Sahlgrenska

​….suck….

Nackdelen med att man påbörjar en utredning för flera år sen och får byta läkare, två gånger.

Var på Sahlgrenska idag för att se hur dom ska gå vidare med smärtan i magen jag har av och till. Och som jag haft senaste 2,5 åren.

Magsäcken e större än den ska vara, det var inte en extraficka, som dom först hade trott efter en röntgen  Men allt ser bra ut. Dom vill erbjuda mig en plats i en studie för ett gäng GBP opererade som gått upp i vikt. Då gör dom om operationen på ett annat sätt för att se om vikten minskar. Jättebra sa jag, där kan jag vara med MEN jag e här pga smärtan jag har i magen och inte enbart pga viktuppgången.

Hrm…då blev det svårare. För alla undersökningar visar inget som kan tyda på varför jag har ont. Det som återstår e att dom öppnar upp mig (titthål antar jag) och kollar fysiskt om dom ser nåt som ej visas på röntgen och gastroskopi.

MEN dom vill inte öppna upp mig 2ggr. Och exakt när studien ska börja visste han inte, inom 3-6 månader. Så han frågade hur länge jag orkar vänta och vad jag vill göra.

Jag sa att 6 månader kan jag vänta max men sen får dom öppna oavsett om studien kommit igång eller ej.

Så…om jag ej hört av han innan juli så ska jag kontakta han igen så får dom öppna upp och kolla. Om dom hittar nåt el gör om GBP visste han inte innan han liksom kunde se. 

Känns liksom lite….jaha. Jag förstår fullständigt att man inte vill operera i onödan. Och om vi skulle göra det nu, och dom kanske inte hittar orsak till smärtan så kan han inte göra något. Men avvaktar jag tills studien e igång, även om han då inte hittar orsaken, så gör dom den nya varianten på operation, och det kanske räcker för att smärtan ska försvinna. Förstår hur han tänker där oxå. Och visst, det e asaskitmegajättejobbigt när smärtattackerna kommer, men jag väntar hellre sex månader på att ev få smärtan väck än att chansa att dom ej hittar nåt och så har jag utsatt mig för alla risker vad det innebär med en operation. Så jag ska ha en countdown och hoppas innerligt att studien startar snarast!

/Marina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.